Zamieszczone przez sebol77
Odprysk lakieru jak się do tego zabrać?
Zwiń
X
-
Odprysk lakieru jak się do tego zabrać?
czesć.
Mam taki odprysk lakietu był mały ale troche złuszczyłemi jest tak mniej wiecej 2 zł.
Wcześniej było poprostu pomalowane pedzelkiem lakierem zaprawkowym, ale jest takie wgłębienie ten lakiej jest "niżej" teraz to wszystko odeszło i jest blaszka goła.
Jak się zabrać za to żeby to wyrównać do ori poziomu to jest raz a druga sprawa to wymysliłem sobie że zrobie to aerografem tylko tak max aerograf to dysz 0,5 a lakier to chyba akryl, czy należy to rozcieńczyc czymś wiele wątpliwości a wiedzy zero ( umiejetności plastyczne są )
Bardzo prosze o porady
Pozdrawiam:
-
-
Nie musi być przejscia na powierzchni wielkości 2 złote ok przeżyje bardziej trapi mnie to co ujołem w poście pierwszym.
Ps: Pozatym ....rozumiem że to moze byc pytanie roetoryczne z twojej strony sugerujące mi ze nie da sie tego wyblendować tylko co proponujesz bo z towjego pytanie o wygubienie nie wiele mi pomogło
Komentarz
-
-
Sugeruje Ci, ze po pierwsze musisz zabezpieczyc gola blaszke, zeby ruda jej nie strawila, zamalowanie tego nic nie da. Pozniej wyrownanie raczej szpachlowka wykonczeniowa, wyszlifowanie, potem psikasz podkladem, baza i na koniec klarem, ostatnia warstwa to mocno rozcienczony klar, ktorym zrobisz wygubienie na bezbarwnym (oczywiscie kwestia lakieru bezbarwnego zakldajac, ze baza jest dobrana idealnie i nie potrzebujesz cieniowania jak pseudo lakiernicy)Porazajacy dzwiek podwojnie doladowanego V8
Komentarz
-
-
Daniel.T,
Jak interesuje Cię mniej więcej taki efekt
http://carsdetailing.blogspot.com/20...-stribrna.html jak na początku tego postu to da się.
Tam jest mniej więcej co i jak po kolei, natomiast jak interesuje Cię lepszy efekt to jak widzisz musi sie oprzeć o lakiernika aerograf wg. mnie nie nadaje się do takiej zabawya żadne uszkodzenie nie było większe niż 1gr a nie 2zl
Komentarz
-
Komentarz